Кращого ніж Ложе, для сну бути не може
Loge logo

Як відучити дитину спати з батьками

Сон це дуже важлива складова нашого життя, адже йому ми присвячуємо близько третини свого існування. В сім’ях, де народилися дітки, часу на сон значно менше. Тому, щоб рідше прокидатися вночі, батьки беруть дитину спати до себе в ліжко, і спочатку це полегшує їм життя, але згодом. Якщо з народження дитина спала з Вами у ліжку, то через деякий час однозначно виникає питання – як відучити дитину спати з батьками. Варіантів є декілька і усі вони індивідуальні. Якщо дитинка ще маленька, то найчастіше лише терпіння і сталева витримка допомагає відучити дитину спати на Вашому ліжку. Звичайно, малеча буде плакати і кричати, але за декілька днів чи тижнів, вона зрозуміє, що спить окремо і у Вашу сім’ю вернеться спокійний сон.

Але якщо дитина спала з Вами декілька років, то так просто Ви її не відучите. Як відучити таку дитину спати з батьками? В такому випадку доводиться вдаватися до різних хитрощів. Хтось обіцяє солодощі, комусь купують гарні та цікаві іграшки. І ще одним, мабуть найдієвішим рішенням, є купівля нового, цікавого для дитини ліжечка. Це не просто привезли та встановили, а треба дитину до цього підготувати. Спершу разом подивитися фото ліжок. Дайте можливість малечі самостійно обрати те ліжко, яке найбільше подобається. Ви повинні повторювати дитині, що це буде її ліжечко і там вона спатиме сама. Для більшого заохочення купіть ліжко з підсвіткою або зображенням улюблених героїв.

дитяче ліжко Вінкс, яке допомогло нашій клієнтці відучити дитину спати з батьками

Коли замовлення приїде Вам додому, то забирайте його у присутності дитини прихвалюючи, як їй пощастило, що тепер у неї власне ліжко.  Деякі батьки, у якості додаткового стимулу для дитини, купують постільну білизну із героями мультфільмів чи іншими малюнками ,яким надають перевагу діти.

Якщо Ви дотримаєтесь усіх вищеперерахованих кроків, то велика ймовірність того, що Ваша дитина захоче спати окремо у своєму новому ложе. А Ви отримаєте більше місця у власному ліжку та міцніший сон. Та, врешті решт, самі зможете давати поради рідним і знайомим - як відучити дитину спати з батьками.